Обережно, харчові отруєння!
02 Серпня 2018 р.
З настанням теплої пори року збільшується ризик харчових отруєнь внаслідок порушення технології приготування їжі та її зберігання, захворювання кишковими інфекціями.
Щоб запобігти їм – дотримуйтесь правил особистої і колективної гігієни:
- дотримуйтесь технології приготування їжі та її зберігання;
- перед кожним прийомом їжі мийте руки з милом;
- овочі, фрукти перед вживанням мийте проточною водою;
- запобігайте забрудненню харчових продуктів, не забувайте про їх термічну обробку;
- користуйтесь водою тільки з перевірених джерел як для пиття так і для приготування їжі;
- не купуйте неякісні, несертифіковані продукти харчування на стихійних ринках, сумнівної якості та без санітарного дозволу;
- при перших же ознаках захворювання звертайтесь за медичною допомогою.